nicoenerwinaroundtheworld.reismee.nl

Welcome to Tokyo

Pfff... Na 11u vliegen zijn we afgelopen woensdag, ehh donderdag om 09:00u lokale tijd aangekomen in Tokyo. Het vliegtuig waarmee we naar Tokyo vlogen was een oud beessie! Het entertainment systeem werkte niet of nauwelijks, slecht geluid en net als je denkt dat je lekker ligt te slapen gooit er iemand noodles-soup over je heen! Heel fijn!
We waren voor vertrek al gepest met het feit dat het zo lekker warm was, een graad of 30. Niet dus. Japan en met name Tokyo had last van de naweeen van een typhoon. Lekker veel regen dus en met de hoge vochtigheid was het lekker klam weer.
Vanuit het vliegtuig zo snel mogelijk de trein naar het hostel gepakt. http://www.khaosan-tokyo.com/en/original/
Na een treinreis van 1,5 uur dwars door Tokyostapten we uit op Asakusa station. Lastig om er te komen met al die Japanse tekens maarhet is best eenprima ov-stelsel. Gelukkig zijn wij allebei ook niet zo lang en vallen we niet zo op tussen de kleine Japanners!De wijkAsakusa, waar ons hostel zich bevindt,is bekend van desensi-ji tempel en de shitamachi sfeer die er hangt, heel spiritueel allemaal. Je kunt in en om de smalle straatjes van de tempel lekker eten en goed mensen kijken!Veel Japanners komen van buiten Tokyo om deze tempel tebekijken en om er tebidden.
Nadat we lekker wat in de regen hebben rond gelopen, hadden we toch wel honger. We zijn de eerste de beste Japanse bar binnen gelopen waar we meteen werden geconfronteerd met het fastfood systeem van Japan: je komt binnen, gooit geld in een automaat, zoekt op de plaatjes watje lekker lijkt en kiesthet nummer. Er komt dan een kaartje uit rollen, datje kuntinleveren bij de keuken en binnen 5minuten heb je eten op tafel met stokjes uiteraard!
Na ons middag dutje, dat we erg nodighaddenvanwege de jetlag zijn we wat gaan eten bij KFC, ookJapanse burgersmoet je eens geprobeerd hebben
Tongue out
Daarna door naar akihabara, de electronica wijk, waaralles met een batterij of stekker te koop is! Zelfs met een oude black en decker kunnen ze hier iets moois maken! Ook kun je veel manga meisjes zien in deze wijk, een thema wat voornamelijk bekend is in Japan.....denk aan Japanse tekenfilms.
De tweede dag hadden wij bedacht om vroeg op te staan zodat we een lange dag hadden om veel te zien. Helaas heeft een van ons de wekker uitgedrukt, dus begon onze dag pas om half 9! Snel ontbeten in de hostel bar, langs de atm en snel door naar het keizerlijk paleis en het centraal station.
Het centraal station in Tokyo down town schijnt een bijna exacte kopie van het CS in amsterdam te zijn. Helaas lijkt het CS in Tokyo op dit moment meer op het Rijksmuseum.....helemaal ingepakt en in de stijgers voor een renovatie! Beetje jammer, maar we hebben genoten van de plaatjes!
Het keizerlijk paleis is 1 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Tokyo en gigantisch groot. Je kunt het paleis alleen zien vanaf de tuinen. Omdat wij vanaf het centraal station gelopen waren, kwamen we niet uit bij de tuinen. Daarvoor moet je er nog even omheen lopen. Helaas hebben wij van de schoonheid van het Keizerlijk paleis niet kunnen genieten, want de tuinen zijn dicht op vrijdag. Natuurlijk kwamen wij daar pas achter toen we om het gehele paleis heen gelopen waren, wat dus alleen maar uitzicht op een dikke muur. Een km of 8 helemaal voor niks gelopen.
Na een tip van een vriendelijke Amerikaanzijn we met de metro naar shimbashi gereden voor een lekker hapje Japans eten. Daarna meteen door gereisd naar Roppongi Hills, waar de Mori tower zich bevindt en een prachtig uitzicht geeft op Tokyo city. Omdat wij perse in de spits naar shunjuku wilden reizen zijn we vanuit hier meteen met de metro die kant op gereden. In shinjuku passeren dagelijks 3,5 miljoen forenzen het metro station en om ze er allemaal in te krijgen, wordt er lekker gepropt! Tevens is in shinjuku het uitgaansgebied voor jonge Japanners, waar alles kan en alles mag!
Op de terug weg nog snel ff een bakkie koffie gedaan bij de starbucks in Shibuyavan waar je uit kijkt op het drukste zebra kruispunt van Tokyo! Toen was het eindelijk bed tijd en wat waren wij moe!!!
Vandaag zouden we de vismarkt bezoeken, maar Erwin vond het lastig om zijn bed uit te komen......haha. Dus we hebben nog wat rondgelopen in Asakusa, van waar we zometeen vertrekken naar het vliegveld, om onze reis te vervolgen. Volgende bestemming: Sydney!
Groetjes Nicolette en Erwin
p.s. Excuus voor de eventuele spelfouten en zinsopbouw. Er zijn hier helaas alleen maar Japanse toetsenborden te verkrijgen!
Cool

rooie

leuk om te lezen en veel plezier nog.
Groetjes

Nicolette

Hey Rianne,

Jij bent zeker op je werk ofzo? Het verhaal staat er net op en het is pas 8 uur op een zaterdag!

Bedankt voor je reactie en tot snel!!!

XX

Laura

Leuk om jullie belevenissen te lezen:D! Goed dat jullie het bijhouden haha! Daar ben ik wat minder goed in !

Ik ben net in Miami uitgeweest...ben alvast plekjes aan het ontdekken voor als jullie komen hihi!

Goede reis & Op naar de zon in Sidney !

xx

Dorien

Heej lieverds!
Dat klinkt allemaal alsof jullie je prima vermaken. Nu op naar Sydney!! Ik kijk alweer uit naar jullie nieuwe verhalen. Geniet ervan, have fun!!
Xxx Dorien

Bart

Hey! Gaaf verhaal joh! Tokyo klinkt super!
Erwin, raad eens wie er nu ineens in NL komt optreden..? Jamiroquai! 29 oktober in Amsterdam, dus dat wordt hem niet...
Have fun in Sydney straks!!

Jeroen, Joyce & Roos

Gaaf! Wat een ervaringen! ENJOY!

KUS!

Corina

klinkt helemaal geweldig..
geniet er lekker van jullie!!

we wachten weer op de volgende belefenissen...

xx

dik en antoinette

wat een drukte; klinkt ook door in jullie verhaal; heel veel gezien en gedaan in zo'n korte tijd; op naar wat rust in warmte in australie.

liefs mapa.

Erik, Suus en Bas

wat een belevenis, Tokyo!!
geniet van alles en een goede reis naar Sydney!!

Liefs,
Erik, Suus en Bas

Dennis & Maaike

Klinkt zeer goed allemaal :D. Nog bedankt voor de koeldozen trouwens, het bier was lekker koud. Veel plezier en we blijven jullie volgen.
Grtz

jolanda

erg leuk om het allemaal te lezen.veel plezier in sydney

Kerzie

Hey Er en Nico

Klinkt helemaal super ! Dat eten met die stokjes... Dat duurde vast langer dan het wachten op het eten? :)

Weet je trouwens waar ik geweest ben van t wkd? In DE stad van je Pa !!! Voor mij al een hele wereldreis haha. Was suer leuk trouwens, zegt de twee heeren je iets??? Daar 2 dagen de vloer onveilig gemaakt haha.

Veel plezier nog en ik kijk uit naar jullie volgende verslag.

dikke kus

Sabien en John

Hi, Toevallig hadden we het er vandaag nog over dat we nog geen verhaaltjes hadden. Maar jullie hebben er al een super druk programma erop zitten!

Heel veel plezier straks in Sydney!!

Marianne en Frank

Ja: we zien het helemaal voor ons: 8 km rondom die muur van het keizerlijk paleis, komt me bekend voor (!), maar veel gezien in die paar dagen, leuk! lezen graag verder over jullie avonturen.
gr en kussen Marianne en Frank.

Joep

Leuk verhaal en mooie foto's. Ziet er prachtig uit !
Volg je het voetbal nog een beetje ? Hebben in Enschede puntje meegenomen naar A'dam in een prachtige pot voetbal.
greetz en nog veel plezier....

rianne

Hey Nico en Erwin

Ik was zaterdag niet op mijn werk was gewoon vroeg wakker dat heb je met kids en keek de mailbox ff na vandaar zo snelle reactie hoor

gerry en dick

hey nic en erwin,
wat een belevenissen hebben jullie al weer mee gemaakt in tokyo leuk om alles daarover te lezen.
hier verder alles goed tweer helaas iets minder maar ja.
je cluppie heeft 1punt in enschede gehaald was mooie pot ons cluppie was iets minder 3-0 verloren maar ja wordt zwaar seizoen.
weet erwin al wie er heeft gewonnen met f1 kzal t vertellen alonso helaas geen hamilton voor je.
de dames hebben helaas verloren zaterdag twas niet nodig maar ja.
heel veel plezier in sydney en we blijven jullie volgen in jullie avontuur.gr aan ali.
dikke kus van dick en gerry

harry en jolanda

wat een mooie foto's.he nico, ik ga zaterdag je plekkie innemen, op het veld.mag met dames mee doen.het tweede is nog ongeslagen.nog veel plezier

Dorota

Te gek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leo en Elske en Nynke

Leuk dat jullie dit webreisverhaal schrijven. Japan: zal best wel vreemd geweest zijn allemaal. Hopelijk concluderen jullie nu net als wij: een drukke stad is leuk voor toeristen, maar wonen kun je beter in een dorpje zoals Tiel!

Groetjes